【山形大学フィールドワーク】
- 2017/6/11
- 観光最上地方
![](https://i1.wp.com/bskplanning.jp/yamagata.archives/wp-content/uploads/2017/06/888df19b5a77157abfa5.jpg?fit=720%2C540&ssl=1)
【山形大学フィールドワーク】
※伝承野菜栽培と郷土料理
参加学生12名とサポーターさん、教務の職員の方併せて総勢14名が角川へ。
一日目は幸運にもそば打ちの間に土砂降り。午後はおかひじきを育てているハウスで雑草抜き。
二日目はピザ体験と野菜の定植でした。
この時期にちょうど食べごろ伝承野菜がないのが残念ですが、エゴマの葉味噌でおにぎりをしたり、あおばこまめで作った味噌を使ったり。少しではありますが味わってくれました。
スケジュールにはないところで、勉強よりももっと大切なことをたくさん学んでくれたようです。
次回も待っていますよ!!
A field work of Yamagata University.
Local traditional vegetable cultivation and traditional cuisine.
As the same as previous one, twelve students applied our course. Lucky person was apparently in them, because pouring rain while they were making Soba (buckwheat) noodle inside, then surprisingly it’s gone by afternoon when just finished lunch.
They did weeding, making pizza with firewood oven, planting some vegetables.
Unfortunately it’s not appropriate period to harvest traditional vegetable, so just tasted as Miso (soy bean paste) made from AOBAKO MAME ,and spread of wild sesame (EGOMA) .
I hope them to experience something new in their life from our beautiful village.
Looking forward next time.